Translate to

Om oss

Augusti 2009 så lämnde vi Bålsta och flyttade ner till Småland.

Vi hade tröttnat på att sutta i bilköer varje dag i ca 2 timmar in till Stockholm, lämnat barnen först/sist på dagis, använt ordet SKYNDA DIG NU på tok för mycket+ att alla gårdar som har varit till salu runt omkring har kostat mer en 1 l mjölk :) så blev det Småland istället.

Vi bor på nu på en gård utanför Lenhovda som tidigare var ett glasbruk. Då hette det "Österviks bruk"

Det är helt underbart att bo här nere. Det är lite skillnad på levendet här nere mot uppe i stockholm.

Jag säger bara "livs kvalité" Jag har även min syster och hennes familj boendes ca 3 km härifrån så mina barn har äntligen fått lite närmre till sina kusiner.

Här i bloggen så kommer ni att kunna följa vad som händer här på gården.

Det finns ju att göra....

Man kommer att kunna läsa om renovering, se bilder av shabby chic & lantligt inredning, samt vardagligt bestyr.




Familjen

Familjen
Familjen består av Mamma Camilla 38år, Pappa Dan 43år, Barnen & Rasmus 6år, Linnea 8år+ Dannes dotter Emma 15år (bor på Ekerö), 2 katter Fjant & Mys, 3 hästar, kaniner & marsvin

Vädret hos oss

Väder Lenhovda

tisdag 19 januari 2010

Choklad



Jag och Linnea såg på reprisen av det senaste avsnittet av Leila bakar på tv. Det var tema choklad.



Gissa om vi vart sugna.

Var bara tvungen att slänga ihop en choklad tårta, mums

Jag säger bara, börja se det, ja tror de går på onsdagar kl 21.00 på tv4+

Den här bilden är en av de gudomligt goda gosakerna hon gjorde de avsnittet.De är choklad och lavendel cupcakes med choklad och lavendel frosting.


Recept
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk kallt kaffe
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.
5. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.
6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
7. Rör ner chokladen i smeten.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
9. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.
Choklad och lavendel frosting:
Ingedienser:
250 g mörk kvalitetschoklad 70%
1.5 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk honung
1 st nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost
Strössel eller lavendelblommor till garnering´
Gör så här:
1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
2. Koka upp vispgrädde, lavendel, honung, flingsalt och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
3. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på varje cupcake. Garnera med strössel eller blommor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar