Translate to

Om oss

Augusti 2009 så lämnde vi Bålsta och flyttade ner till Småland.

Vi hade tröttnat på att sutta i bilköer varje dag i ca 2 timmar in till Stockholm, lämnat barnen först/sist på dagis, använt ordet SKYNDA DIG NU på tok för mycket+ att alla gårdar som har varit till salu runt omkring har kostat mer en 1 l mjölk :) så blev det Småland istället.

Vi bor på nu på en gård utanför Lenhovda som tidigare var ett glasbruk. Då hette det "Österviks bruk"

Det är helt underbart att bo här nere. Det är lite skillnad på levendet här nere mot uppe i stockholm.

Jag säger bara "livs kvalité" Jag har även min syster och hennes familj boendes ca 3 km härifrån så mina barn har äntligen fått lite närmre till sina kusiner.

Här i bloggen så kommer ni att kunna följa vad som händer här på gården.

Det finns ju att göra....

Man kommer att kunna läsa om renovering, se bilder av shabby chic & lantligt inredning, samt vardagligt bestyr.
Familjen

Familjen
Familjen består av Mamma Camilla 38år, Pappa Dan 43år, Barnen & Rasmus 6år, Linnea 8år+ Dannes dotter Emma 15år (bor på Ekerö), 2 katter Fjant & Mys, 3 hästar, kaniner & marsvin

Vädret hos oss

Väder Lenhovda

onsdag 20 januari 2010

Gamla möbler


Var ute istallet imorse och hittade en fin gammal stol + en fotölj som jag har börjat att fixa .
Stolen var så himla äcklig, det var säkert 3 lager gammal färg, röd, brun, svart. Under plast- dynan var det gammalt spån som luktade pecka.

Men nu har jag skruvat isär den i molekyler och skrapat bort all gammal färg. Så nu får den ligga och torka någon dag, innan jag sätter igång och målar den. Jag har lite beslutsångest om den skall bli vit eller svart....
Hittade även 2 st gamla plank som jag har målat och skrivit citat på. Jag har nu hängt upp dom ovanför 2 dörrar.
Idag så ringde en gammal dam som bor längst ner på vägen på. Hon ville önska oss välkomna till Östervik, och hon hopades att vi skulle trivas bra här och inte flytta härifrån. Hon hade med sig en bukett fina tulpaner som nu står på köksbordet och lyser upp. Det var himla gulligt tycker jag.
Hon frågade om vi hade haft det kall inne i vinter då det var som kyligast ute. Jag sa att vi hade haft det ganska så kallt på nedervåningen mellan 16-20c då skrattade hon lite och sa att det var väl inge kallt vi har haft runt 14c inne........ " statsfolk" tänkte hon nog.
Nu skall jag gå och ta in hästarna
//Camilla
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar