Translate to

Om oss

Augusti 2009 så lämnde vi Bålsta och flyttade ner till Småland.

Vi hade tröttnat på att sutta i bilköer varje dag i ca 2 timmar in till Stockholm, lämnat barnen först/sist på dagis, använt ordet SKYNDA DIG NU på tok för mycket+ att alla gårdar som har varit till salu runt omkring har kostat mer en 1 l mjölk :) så blev det Småland istället.

Vi bor på nu på en gård utanför Lenhovda som tidigare var ett glasbruk. Då hette det "Österviks bruk"

Det är helt underbart att bo här nere. Det är lite skillnad på levendet här nere mot uppe i stockholm.

Jag säger bara "livs kvalité" Jag har även min syster och hennes familj boendes ca 3 km härifrån så mina barn har äntligen fått lite närmre till sina kusiner.

Här i bloggen så kommer ni att kunna följa vad som händer här på gården.

Det finns ju att göra....

Man kommer att kunna läsa om renovering, se bilder av shabby chic & lantligt inredning, samt vardagligt bestyr.
Familjen

Familjen
Familjen består av Mamma Camilla 38år, Pappa Dan 43år, Barnen & Rasmus 6år, Linnea 8år+ Dannes dotter Emma 15år (bor på Ekerö), 2 katter Fjant & Mys, 3 hästar, kaniner & marsvin

Vädret hos oss

Väder Lenhovda

onsdag 17 februari 2010

Lennart Örnebäck

När syrran var över på lite frukost i morse, berättade hon att det fanns en massa tavlor ute på bl.a tradera av Lennart örnebäck.
Han var våran Farmors bror och jag har faktiskt några tavlor som jag har fått ifrån pappa som han i sin tur har ärvt av farmor.

Tavlan här fick jag när jag föddes av Lennart & Märta
Detta kan man läsa om honom på Blekinge Museum
Bildkonstnär, grafiker, född 1905 i Karlskrona, död 1982. Han studerade vid Konstakademien. Han har målat porträtt, figurerkompositioner och landskap med kustmotiv.
Representerad: Moderna Muséet i Stockholm, H. M. K, Tessin, muséet i Karlskrona. Skogsväg Eriksholm, olja 1969 Blekinge Museum.
3 kommentarer:

 1. Den hissgardinen hade jag i sovrummet. Och är köpt. Bytte plats på dessa. Har ju inget pysselrum att sy egna hissgardiner i

  SvaraRadera
 2. Tjena Millan.
  Kul det här med Örnebäck.
  Det finns faktiskt lite av varje av honom runt om i landet.
  Och snön faller. Visst är det härligt.

  Pappa

  SvaraRadera
 3. Hej Camilla!

  Vad trevligt att läsa att om Farbror Lennart!
  Min mormor och Lennart var kusiner, och jag har precis hängt en hel vägg med teckningar och tavlor av Farbror Lennart, i och med en flytt!
  Jag minns farbror Lennart och Märta mycket väl sedan mina barnsben, och givetvis Astrid och Kuno, vid flera besök i Kristinaopel och på Bergåsa!
  Njut av sommaren!
  Pär Brusquini

  SvaraRadera