Translate to

Om oss

Augusti 2009 så lämnde vi Bålsta och flyttade ner till Småland.

Vi hade tröttnat på att sutta i bilköer varje dag i ca 2 timmar in till Stockholm, lämnat barnen först/sist på dagis, använt ordet SKYNDA DIG NU på tok för mycket+ att alla gårdar som har varit till salu runt omkring har kostat mer en 1 l mjölk :) så blev det Småland istället.

Vi bor på nu på en gård utanför Lenhovda som tidigare var ett glasbruk. Då hette det "Österviks bruk"

Det är helt underbart att bo här nere. Det är lite skillnad på levendet här nere mot uppe i stockholm.

Jag säger bara "livs kvalité" Jag har även min syster och hennes familj boendes ca 3 km härifrån så mina barn har äntligen fått lite närmre till sina kusiner.

Här i bloggen så kommer ni att kunna följa vad som händer här på gården.

Det finns ju att göra....

Man kommer att kunna läsa om renovering, se bilder av shabby chic & lantligt inredning, samt vardagligt bestyr.
Familjen

Familjen
Familjen består av Mamma Camilla 38år, Pappa Dan 43år, Barnen & Rasmus 6år, Linnea 8år+ Dannes dotter Emma 15år (bor på Ekerö), 2 katter Fjant & Mys, 3 hästar, kaniner & marsvin

Vädret hos oss

Väder Lenhovda

fredag 3 september 2010

"F" för fartdårar


F" för fartdårar......

Ett stort ++++ för en snäll granne som kom och ringde på dörren imorse och berättade att han hade flyttat på tiger "gårdskaninen" så att barnen inte skulle se honom när dom gick till skolan där han låg överkörd utanför vårat hus.

Någon hade bara lämnat honom där, och kört vidare...

Nu är det i och för sig något man får räkna med när man har en lös kanin på gården, men han hade ett lyckligt liv så länge han levde, slapp sitta i en bur utan kunde hoppa fritt. Han kom alltid in i stallet varje morgon för att äta frukost, innan han skuttade ut igen.

Det man inte kan förstå är att om man kör igenom en gård och råkar köra på någons djur, borde man inte stanna och meddela ägarna då?!

Eller kan det varit så att man inte såg honom.

Men kör man rally som en del gör så förstår jag att man inte hinner se om det kommer ut någon på vägen och inte hinner stanna.


Tur att det inte var ett barn.......


2 kommentarer:

 1. Hej och tack för din komentar på min sida, oj vilken fin sida du har, jättefin. Usch jag blev så ledsen när jag läste om gårdskaninen, fin bild på gårdskaninen. Ha en riktigt bra lördag.
  Hälsningar från Skåne.

  SvaraRadera
 2. Stackas liten. Oh Jä"## människor som inte kan stanna och ta hand om djur de kör på. De borde förstå hur det känns som ägare att finna sina djur sönder trasade på vägen. Ja de finns ju faktiskt människor som även kör vidare efter att ha kört på en människa. Jag förstår inte redigt varför det är så svårt att hålla hastigheten när man kör igenom sammhälle eller befolkade område, de finns ju en anledning till att de är lägre hastighet. Köra fort kan man ju göra på så många andra ställen. Här förbi är de 50 men få, väldigt få bryr sig när de dånar igenom, fram för allt har vi mycket timmerbilars trafik. Man vågar knappt gå på vägen, de har hänt otaliga gånger att de gått av oftas pga att de haft för hög hastighet i förhållande till vägförhållandet här. Lite berg o dalbana...
  Ha en sköööööön lördag, hoppas ni har lika vackert väder som vi.
  Kramiz Anki N

  SvaraRadera