Då jag har fått förfrågan ifrån flera håll om receptet på det mörka goda bröd som jag brukar baka, så kommer det här.
Recept
Mycket gott mörkt, grovt bröd som kräver liten och enkel arbetsinsats. Man bara blandar ingredienserna och gräddar brödet. Ingen jäsning!
Detta är till 2 st limpor
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön t.ex: linfrön, rågkross, solrosfrön, vetekli
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl olja
0,5 dl mörk sirap
1 l filmjölk
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön t.ex: linfrön, rågkross, solrosfrön, vetekli
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl olja
0,5 dl mörk sirap
1 l filmjölk
Gör så här:
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, fröna, bikarbonat och salt i en stor bunke.
Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i 2 st smorda avlånga formar.
Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i 2 st smorda avlånga formar.
Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 100 minuter.
Lycka till
Hejhej,nu är jag här igen!
SvaraRaderaTack för tipset om typsnitten, jag gjorde som du sa men själva inläggens text ändras inte. Vet du om man ska göra något speciellt för att ändra inläggens typsnitt?
Funderar på om min mall är "spärrad" från andra typsnitt än de som skaparen valt.