Translate to

Om oss

Augusti 2009 så lämnde vi Bålsta och flyttade ner till Småland.

Vi hade tröttnat på att sutta i bilköer varje dag i ca 2 timmar in till Stockholm, lämnat barnen först/sist på dagis, använt ordet SKYNDA DIG NU på tok för mycket+ att alla gårdar som har varit till salu runt omkring har kostat mer en 1 l mjölk :) så blev det Småland istället.

Vi bor på nu på en gård utanför Lenhovda som tidigare var ett glasbruk. Då hette det "Österviks bruk"

Det är helt underbart att bo här nere. Det är lite skillnad på levendet här nere mot uppe i stockholm.

Jag säger bara "livs kvalité" Jag har även min syster och hennes familj boendes ca 3 km härifrån så mina barn har äntligen fått lite närmre till sina kusiner.

Här i bloggen så kommer ni att kunna följa vad som händer här på gården.

Det finns ju att göra....

Man kommer att kunna läsa om renovering, se bilder av shabby chic & lantligt inredning, samt vardagligt bestyr.
Familjen

Familjen
Familjen består av Mamma Camilla 38år, Pappa Dan 43år, Barnen & Rasmus 6år, Linnea 8år+ Dannes dotter Emma 15år (bor på Ekerö), 2 katter Fjant & Mys, 3 hästar, kaniner & marsvin

Vädret hos oss

Väder Lenhovda

tisdag 28 september 2010

En ny dag på landet...

Vaknade upp imorse med 1 meter djup snö, brrr

Nej jag skojade bara, tråkig morgonhumor:) Förlåt

Här är det sol och blåst, löven har börjat att falla och hästarna har fått komma ut i hagen.

Vaknade i natt av att dottern skrek

"Mamma det springer en mus på golvet"

Så det var bara att kliva upp och gå på musjakt tillsammans med Fjant (katten)

Vi for runt där på golvet han och jag. Först så fångade jag den, men den smet, katten tog den och sprang iväg med den och jag efter, tog den igen och sedan ut med den.... phuuu

Idag så skall jag och barnen åka till Växjö för att kika på en ny liten familjemedlem. Hopas att vi hittar en ny liten dunboll som vill följa med oss hem:)

Vi saknar fortfarande Lillen


Senare ikväll skall Linnea på ridskolan, hon började där för 3 veckor sedan. Hon tycker att det är lite roligare med en "riktig" Ridlärare än sin mamma som hon tycker bara tjatar...


3 kommentarer:

 1. Så lessamt med er katt. Vi oroar oss en del för våra kissar nu när vi flyttar närmare en väg än där vi bodde tidigare.

  Måste säga att ert hus är väldigt vackert. Längtar så tills vårt antagit lite mer sekelskiftesliknande former också.. :-) //Sophie

  SvaraRadera
 2. Så kul och spännande med loppiset! Jättetråkigt det som hände med Lillen, sånt gör en lessen! Hoppas ni hittar en ny liten gosig kompis! Ert hus är jättefint, men helst ingen snö än :))
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Haha...jag gick på de, blev lite smått chockad bara...snö???? den var bra, hade man halvsovit där så hade man blivit klarvaken direkt.

  Ja kissen...trist o ledsamt. Hoppas Ni finner någon lite boll som vill bo hos Er o jaga möss...urk. Jag avskyr möss, men de bryr sig ju inte speciellt, bor man på landet så gör man då får man finna sig i att de hälsar på. Men jag ryser bara jag tänker på dom.

  Förstår att dottern inte vill ha en tjatig mamma som ridlärare..hihi. Jag ska oxå börja på ridskola igen, nästan, brukar ta lite lektioner här hemme på höstkanten så läraren kommer hit. Passar gamla kärringen bra, hon behöver kaxa till sig lite igen på pollarna.

  Har du börjat plocka in hästarna? De har inte jag ännu, tänkte de skulle få vara ute så länge de e så varmt som de är nu. De trivs bäst ute de här två. Men snart så....
  Ska varjefall flytta dem till vinterhagen i helgen.

  Ha´t gott.
  kramiz Anki N

  SvaraRadera